Tanfolyamaink

32 bites mikrovezérlők alapjai

image description

Az oktatás célja, hogy a tanfolyamon résztvevők átfogó ismereteket kapjank a Microchip 32 bites mikrokontrollereiről, és gyakorlati szinten megismerjék a PIC32MX mikrovezérlőcsalád tagjait. Gondoltunk a tematika összeállításakor azokra is, akiknek a "C" nyelv nem az erősségük, ezért a gyakorlati feladatok megoldása (és átbeszélése) során kitérünk a "C" nyelvre is. A tanfolyamon résztvevők önállóan dolgoznak, a tanfolyam idejére a cégünk PIC32MX tesztpanelt (és programozót) biztosít.

 

 

Atmel AVR8-as mikrovezérlő alkalmazása

image description

Ennek a tanfolyamnak a keretein belül megtanulják a résztvevők az ATmega mikrokontrollerek felépítését, a fejlesztőkörnyezetének használatát. Természetesen részletesen kitérünk a mikrovezérlő belső moduljainak a használatára is, különböző gyakorlatokkal sajátítják el a használatukat a résztvevők. Minden résztvevő önállóan dolgozik egy-egy tesztpanelon.

 

 

FPGA alapú fejlesztés

image description

Az elektronika, a digitális áramkörfejlesztés egyik nélkülözhetetlen eszköze az FPGA. A tanfolyam szervezői ennek a programozható logikai eszköznek a megismertetését tűzték ki célul. Az oktatás során áttekintjük az adott gyártó FPGA felépítését, használatát, illetve megismerik az egyik hardverleíró nyelv, a VHDL alapjait.

VHDL nyelv alapjai

image description

Ezen a tanfolyamon megismerjük a méltán népszerű VHDL hardverleíró nyelv alapjait. A VHDL harverleíró nyelv ismerete a digitális áramkörfejlesztőknél alapkövetelmény. Használják ezt a nyelvet a tervezők a digitális architektúrák működésének szimulációjára, illetve az implementálására is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ASP.NET fejlesztés

image description

A szerveroldali programozás jeles képviselője az ASP.NET. Honlapok, webszolgáltatások, szerveroldali alkalmazások megvalósítására kínál a Microsoft megoldást az ASP.NET-tel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

C# nyelv alapjai

image description

A .NET keretrendszer jelentős részét ebben a nyelvben írták, nem véletlenül. A hatékonysága, de egyben az egyszerűsége méltán tette ezt a nyelvet közkedveltté. Felismerve ezt, a tanfolyam szervezői felvették ezt a programozási nyelvet a képzési kínálat közé.

 

 

 

C# programozás (haladó)

image description

A C# nyelvet ismerőknek ajánljuk ezt a képzést, akik már a C# nyelv alapjait magabiztosan ismerik.

 

 

 

 

Java objektumorientált nyelv alapjai

image description

Az álláshírdetések jelentős számában keresnek olyan szakembereket, akik a JAVA nyelvet ismerik. Ezért felvettük a képzési kínálat közé ezt a nyelvet, igaz, egyenlőre csak a kezdőkre gondoltunk. A Java nyelv alapjainak a gyakorlati megismerése a cél, de természetesen kitérünk a különböző felületek (pl.: swing) készítésére is. A tanfolyamon az Eclipse-t vagy a Netbeans-t használjuk.

Kommunikációs protokollok a PIC32MX mikrovezérlőben

image description

Áttekintjük a különböző főbb kommunikációs protokollok gyakorlati használatát a PIC32MX795F512L mikrovezérlővel. Néhány kommunikáció mód kipróbálása miatt -szigorúan alapszinten- megismerjük a .NET-es (Java) alkalmazáskészítés alapjait (virtuális sorosport, TCP socket-ek).